Århus Klavertrio

Kammermusiksalen kl. 15.30

Århus Klavertrio består af Diana Bojanic (klaver), Cecilie Emtoft (violin) og Gabriella C. S. Fuglsig (cello). De tre piger har spillet sammen på kryds og tværs i flere år og har siden sommeren 2017 spillet sammen som fast trio. Til RAMA-koncerten vil man kunne høre musik af 3 vidt forskellige komponister: Beethoven, Shostakovich og Nørgård.

Beethoven er en overgangsfigur i klassikken/romantikken og trioen Op. 1. Nr. 3 i c-mol rummer mange af de klassiske traditioner samt de stærke nye udtryk og skiftende tonearter, der blomstrede i romantikken.

Shostakovich’s berømte klavertrio Nr. 2 byder på et helt nyt tonesprog. Trioen følger til en vis grad den gamle opskrift på sonate-formen, ligesom Beethovens gjorde, men med en masse spændende nye musikalske ingredienser som skiftende taktarter, nye klange og nye rollefordelinger i ensemblet.

Nørgårds klavertrio ”Spell” fra 1973 er et musikalsk spil for musikerne. ”Spell”, som betyder ”stave”, henviser til hvordan musikerne skal stave en frase om og om igen, før de kan fortsætte med den nye frase, der ligeledes skal staves om og om igen. Disse stavende og tikkende musikalske motiver kan virke hypnotiske for lytteren, hvilket passer til den anden betydning af ordet ”Spell”; Fortryllelse.

”Vi glæder os til at spille disse tre yderst forskellige og helt fantastiske trioer for Jer på RAMA festival ’18”.