Ane Monsrud

Rytmisk Sal kl. 17.30

“Monsrud kan beskrives som Susanne Sundførs lillesøster, der har lyttet til jazzplader i stedet for synthpop.” – Amanda Olsen, Bands Of Tomorrow

Norske Ane Monsrud er EP aktuel med “Mysterious Connections”. Den 23 år gamle sangskriver voksede op på “Ghetto Skjetten” øst for Oslo, og har stærke rødder i den norske sound med artister som Ane Brun, Thomas Dybdahl og Susanne Sundfør. De elektroniske elementer er opståtet med stor inspiration fra Gundelach og Sigur Rós, og anmeldere har nævnt Efterklang som stærkt synonym til hendes musik. Monsrud’s musik kan defineres som alternativ nordisk popmusik og lydbilledet er en kontrastfuld blanding mellem organisk og elektronisk sound.

Ane inviterer med sit stærke lyriske univers lytteren ind i alt fra hverdagens tankemylder til filosofiske og eksistentielle spørgsmål. Musikkens opfylder sin egen form med bevidste og originale retningsvalg, som bryder med den kommercielle popstruktur.

”Mysterious Connections” er en samlet EP på 7 numre, hvor hver sang har sin egen historie. De genspejler en række personlige historier fra virkeligheden, hvor EPens røde tråd kommer af, at musikken blev skrevet på samme tid: en mørk, kold og lang vinter. Musikken er lavet fra hjertet og sigter efter ærlighed, nærvær og originalitet. Lyrikken komplimenteres af en intim lydmur med producenten Torben Jensen bag laptopen. Efter snart 2 år i Torbens hjemmestudio og et intenst sangskrivningsflow er unge Monsrud endelig klar til at lufte vingene.