Klavs Kehlet Hansen (1990): Farewell Symphony

Klavs Kehlet Hansen er oprindeligt uddannet klassisk guitarist, men lysten til at skrive tog over, og i dag er Klavs studerende i Det Jyske Musikkonservatoriums kompositionsklasse. Klavs er en alsidig musiker, som har fingrene i mange dele af det musikalske miljø. Således er han fast inventar til afviklingen af Aarhus Symfoniorkesters ”Symfomagica” koncerter med film, som orkestret har spillet til, talrige lydproduktioner og events i alle afskygninger.

”Farewell Symphony er i bund og grund baseret på J. Haydn’s Symfoni nr. 45 4. sats. Den man også kender som ”Afskedssymfonien”.
I dette værk er alle musikere dog erstattet med én højttaler pr. instrument – værket bliver sat i gang, når en dirigent er trådt på scenen. Dirigentens rolle er som altid at føre tempoet, men i dette tilfælde bliver tempoet ikke overholdt af højtalerne.

Haydn’s afskedsymfoni slutter med, at musikerne forlader deres pladser, men i dette tilfælde sætter musikerne sig på deres pladser når højttalernes lydspor ophører én efter én.”

– Klavs Kehlet Hansen